Ready for a BAD weekend?

Klaar om opnieuw Belgium’s finest op gebied van kunst en design te ontdekken? Dat kan tijdens de Belgium Art & Design beurs, die dit jaar plaatsvindt van 16 tot 19 februari in het ICC in Gent. Goed nieuws, ik mag 5 duotickets weggeven!

 

Vanaf 16 februari is het ICC dé hotspot voor kunst- & designlovers en iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse trends. Jonge kunstenaars en ontwerpers exposeren er gedurende 3 dagen hun nieuwste creaties.

 

Stoel.01 is het recentste ontwerp van Vormen

 

Veerle Verschooren ontwerpt met glas en lood

 

Fashion van Emely Van Impe

 

De eerste editie vorig jaar was met zijn 12.000 bezoekers meteen een schot in de roos. Benieuwd hoe het eraan toeging? Herbekijk hier BAD weekend 2016.

 

 

ADVISORS & EREGASTEN

Voor deze editie werden opnieuw 2 consultants aangesteld, Siegrid Demyttenaere, co-oprichtster/co-redactrice/co- eigenares van DAMN° magazine en Willem Elias, prof. in de Wijsbegeerte aan VUB en voorzitter van HISK. Zij selecteerden resp. de jonge ontwerper Frederik Delbart en kunstenaar Frederik Van Simaey als eregasten.

 

Eregast design

In het werk van Delbart staat de mix tussen innovatie en traditie centraal. Dat zie je in zijn keuze van materialen en het gebruik van technologie. Hij kiest resoluut voor nobele materialen zoals hout, marmer, glas, metaal, keramiek en papier. Frederik Delbart gooide hoge ogen in Milaan met de verfijnde schraagtafel ‘RectoVerso’ die hij bedacht voor het label Van den Weghe/Items van de gelijknamige steenspecialist. De indrukwekkende tafel bestaat uit Indisch en Italiaans marmer en aluminium honingraat. Het is de eerste tafel ter wereld met schragen in marmer.

Objecten op BAD:

  • De verlichtingscollectie “Flux One” (Flux by BisLighting)
  • De tafel “Sunset” (Van den Weghe / Items)
  • De Spiegels “Mira” (Moome)

 

Frederik Delbart – RectoVerso

 

Eregast art

De naam Van Simaey klinkt jullie wellicht niet onbekend in de oren?! Zijn topwerk was eerder te zien tijdens de expo W DISTRICT offline II, die ik vorige zomer in Gent organiseerde. Frederik speelt met taal, beelden en dagdagelijkse objecten, die hij uit hun context trekt.

Zijn ontwerp voor BAD bestaat uit een bij Eandis ontleende verlichtingspaal zoals die op onze autostrades te zien zijn. Door de paal liggend te exposeren, creëert hij een verlicht zitmeubel. Met betonnen wortels zal die brandend voor de ingang van het ICC liggen.

 

Frederik Van Simaey – Various objects and tools

 

 

WIN WIN WIN!

Zin om zelf deze unieke kunstwerken en design van eigen bodem te ontdekken tijdens Belgium Art & Design? Ik mag maar liefst 5 duotickets weggeven! Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars werden persoonlijk gecontacteerd op maandag 13 februari 2016.

a Rafflecopter giveaway

Tickets zijn ook te koop via deze link.

 

Belgium Art & Design

16 – 17 – 18 – 19 februari 2017

Donderdag 16/02: 17u00 (preview op uitnodiging)
Vrijdag 17/02: 13u30 – 22u30
Zaterdag 18/02: 10u30 – 22u30
Zondag 19/02: 10u30 – 18u30

ICC – International Convent Centre
Van Rysselberghedreef 1 (Citadelpark), Gent

 

Geef een reactie