BAD | where art meets design

Did you survive the BAD weekend? Van 19 tot 21 februari werd de Gentse Eskimofabriek overspoeld met Belgium’s finest. Tijdens de eerste editie van Belgium Art & Design konden we kennis maken met kunst en design van eigen bodem in al zijn facetten.

 

Initiatiefnemer Harry Vanhoyweghen wil met BAD de kracht en de meerwaarde van Belgische kunstwerken en ontwerpen beklemtonen.

 

 

ART

Curator van ‘BAD Art’ Stef Van Bellingen is artistiek directeur van Kunstenplatform Warp in Sint-Niklaas en tentoonstellingsmaker in binnen- en buitenland. Als nationaal voorzitter van de Canvascollectie en als initiatiefnemer van Internationaal Kunstenaarsdorp draagt hij opkomend talent hoog in het vaandel.

In de sectie BAD Art kon je kennis maken met vooraanstaande moderne en hedendaagse Belgische kunst. Ook schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, fotografie, installaties, multimediaproducties, illustraties, stripverhalen, … kwamen er aan bod.

 

BAD_KumiOguro_wdistrict

Albus Lux Contemporary – Kumi Oguro

 

BAD_obedvleugels_wdistrict

Obed Vleugels

 

BAD ZwartHuis wdistrict

Galerie Zwart Huis

 

 

DESIGN

‘BAD Design’ richtte zich op Belgische ontwerpen en creaties, in de breedste zin van het woord. Van interieur en mode tot vooruitstrevende technologie. Curator Jesse Brouns is designjournalist en schrijft onder meer voor Knack, De Standaard, Elle en diverse buitenlandse tijdschriften, waaronder Wallpaper. Hij was creatief directeur van Knack Weekend en bedacht de Designer van het Jaar-award.

 

BAD_Reflectplus_divinaII_wdistrict

Reflect +

 

BAD tersagodedecker wdistrict

Tersago Dedecker

 

BAD benstorms wdistrict

Ben Storms

 

BAD_Filipjanssens_wdistrict

Filip Janssens

 

BAD_Ministryofmass_wdistrict

Ministry of Mass

 

BAD_Hullebusch_wdistrict

Hullebusch

 

 

EREGASTEN

Belgium Art & Design verwelkomt ook twee eregasten: Sylvain Willenz en Liliane Vertessen.

De ontwerpen van Sylvain Willenz, een van de belangrijkste Belgische designers van zijn generatie, zijn nu al moderne klassiekers. Hij werkte voor Belgische labels als Durlet, Objekten en Tamawa, en voor internationale merken als Cappellini, Hay en Established & Sons. Zijn eerste grote overzichtstentoonstelling in Le Grand Hornu, waar hij zo’n vier ton gerecycleerd rubber omtoverde tot een zwart berglandschap als verwijzing naar het koolmijnverleden van de Borinage, scheerde hoge toppen.

 

Sylvain Willenz

Sylvain Willenz

 

Vanaf het prille begin van haar carrière waren haar eigen uiterlijk en fotografie de onderwerpen en vertrekpunten van Vertessens multimediale installaties. Zo maakte ze midden jaren zeventig een erotische fotoreeks van zichzelf met polaroids. De poses zijn sterk geënsceneerd en stralen een kitscherige wereld van glitter en schijn uit. Die mysterieuze dubbelzinnigheid, het provocerend rollenspel en het grenzeloos exhibitionisme maken dat haar feitelijke identiteit ongrijpbaar is.

 

Liliane Vertessen

Liliane Vertessen

 

 

BAD, 19-21 februari 2016

Eskimofabriek, Wiedauwkaai 25, 9000 Gent

http://belgiumartdesign.be

1 reactie op “BAD | where art meets design”

  1. Pingback: Giveaway! Maak kans op een duoticket voor Belgium Art & Design – W DISTRICT

Geef een reactie