Tips voor een citytrip naar Lissabon

Jaaa, ik ben terug van weggeweest! Een citytrip met de vriendinnekes naar Lissabon en de batterijen zijn terug helemaal opgeladen! Natuurlijk deel ik graag de plekken die de moeite waard zijn met jullie. Vamos para Lisboa!

 

De hoofdstad van Portugal ligt aan de rivier de Taag en van daaruit is de stad op te delen in verschillende buurten:

 • Cais do Sodré: ‘beneden’ langs de rivier de Taag.
 • Baixa & Rossio: deze wijken vormen samen het centrum van de stad.
 • Bairro Alto: in het noorden van dit stadsdeel vind je enkele gezellige (maar ook minder gezellige – te vergelijken met de Overpoort in Gent -) bars en restos.
 • Alcantara: hippe wijk aan het water, tussen Baixa en Belém, met industriële pakhuizen aan de dokken.
 • Belém: statige wijk met prachtige huizen en verschillende parken. In dit stadsgedeelte bevinden zich vele musea.
 • Alfama & Castello: dit zijn de oudste wijken van de stad. Het is de moeite waard om dit stadsdeel te voet te bezoeken. In de kleine steegjes die vanaf de metrohalte Martim Moniz leiden naar het Castelo de São Jorge zie je veel graffiti.

 

wpid-img_20150503_180115.jpg

Per regio geef ik je m’n tips mee. Aangezien links moeilijk zichtbaar zijn op mijn blog, geef ik je mee dat de adresjes die een website hebben aanklikbaar zijn.

 

 

Cais do Sodré:

 • Kiosk: Stap uit het station van Cais do Sodré en kijk naar de Taag voor u, de Kiosk bevindt zich links. Hier kan je ontbijten aan het water of genieten tijdens het weekend van gratis optredens!
 • Catinho das Freiras (‘The Nuns Canteen’), Travessa do Ferragial 1: Een verborgen parel! Hier kan je lunchen op het dakterras en ondertussen genieten van het prachtige uitzicht. Dit is een echte insiders tip!
 • Sol e Pesca, Rua Nova do Carvalho 44: Een oude visserswinkel met typisch interieur, waar je kan proeven van vis in blik (het klinkt verschrikkelijk, maar het schijnt heel lekker te zijn). Natuurlijk staat er ook verse vis op het menu of je drinkt er gewoon een aperitiefje op het terras.
 • Pensao AmorRua do Alecrim 19: Hippe bar in burlesque stijl, op vrijdag en zaterdag wordt er gedanst.
 • Music Box, Rua Nova do Carvalho 24: De meeste cafés in Lissabon sluiten om 2u ’s nachts, maar in de Music Club kan je dansen tot in de vroege uurtjes!

 

 

Baixa & Rossio

 • A Ginjinha, Largo Sao Domingos 8: Dit is een must-see toeristische trekpleister! Hier drink je een typisch kersenlikeurtje op straat. Geniet van de sfeer en de muziek van de straatmuzikanten om je heen.

 

wpid-img_20150503_164928.jpg

 

 • The Decadente Restaurante & Bar, Rua São Pedro de Alcântara 81: Wanneer je binnenwandelt in deze hippe hostel, kom je rechts eerst in de Decadente bar en vervolgens de het restaurant terecht. Vriendelijk personeel en lekker eten in een mooi kader!
  Ook op het dakterras kan je terecht voor een hapje en een aperitief bij mooi weer. Hier heb je zicht over Lissabon. Beide zijn echt aanraders!
 • Cafe Buenos Aires, Calcada Escadinhas do Duque 31 B: Na een flinke klim vanaf het station van Rossio bereik je bovenaan de trappen dit gezellige restaurant. Op een klein pleintje met zicht over Lissabon en het kasteel kan je genieten van een goeie steak (er staat vooral vlees op het menu). Zeker op voorhand reserveren!

Wandel nog even verder naar het plein Martim Moniz en ga verder de Rua Palma in. Even verder in deze straat liggen nog 2 niet te missen adressen:

 • Cervejaria RamiroAv. Almirante Reis 1: Dit is zonder twijfel hét beste seafood restaurant van Lissabon. Je moet er echter wel wat voor over hebben, want hier staan altijd ellenlange wachtrijen. Maar laat je hier niet door afschrikken, want je kan aanschuiven met je aperitief in de hand en het gaat vrij vlot. En het is écht wel de moeite waard!
 • Casa IndependenteLargo Intendente Pina Manique 45: In een verborgen (wij waren er enkele keren voorbij gelopen, want er is geen uithangbord) herenhuis midden op het plein, bevindt zich op de eerste verdieping een heel gezellige bar. Je kan er lunchen, avondeten of gewoon iets drinken in één van de gezellige livings of neem bij mooi weer plaats op het cosy binnenterras. Bekijk zeker de programmatie op voorhand, want vaak vinden er goeie optredens plaats, zéker op vrijdag en zaterdag. Open tot 2u ’s nachts.

 

wpid-psx_20150504_111324.jpg

Bairro Alto:

 • Blend, Rua do Norte 24: Middenin de drukke bars en restaurants in Bairro Alto vind je deze culinaire parel. Het eten is er overheerlijk en het personeel heel vriendelijk.

 

wpid-img_20150503_154508.jpg

 

 

Alcantara:

 • Santo Amaro: In deze hippe, industriële pakhuizen kan je terecht voor een aperitief of om iets lekker te eten. En de ambiance blijft er tot in de late uurtjes hangen. Je hebt er magnifiek zicht over de Ponte 25 de Abril.
 • LX Factory, Rua Rodrigues de Faria, 103: Verschillende winkels, bars en restaurants zijn gehuisvest op dit industriële terrein. Er heerst een heel gezellige sfeer. Op zondag is er een openluchtmarkt, maar let op, dan zijn de meeste winkeltjes wel gesloten.

 

wpid-psx_20150501_090319.jpg

 

 • Jardim Da Estrella, Praça da Estrela: In dit park bevindt zich een kiosk waar je heerlijk kan lunchen.

 

 

Belém:

 • Jardim Botânico TropicalRua da Junqueira 86: Misschien ligt het aan mijn voorliefde voor cactussen en palmbomen, maar ik was helemaal weg van deze prachtige tropische tuin.
 • Antigua Confeitaria de BelémRua de Belém 84: Je kan niet naar Belém gaan, zonder een ‘Pastéis de Belém’ geproefd te hebben. Bussen met toeristen houden halt aan deze patisserie, dus bereid je voor op lange wachtrijen. Hooked aan deze lekkere gebakjes? Doe dan zoals ik en neem er enkele mee om je vrienden in België mee te imponeren!
 • Darwin’s café, Av. Brasilia: Restaurant met super buitenterras gelegen aan het water.

 

 

Wat zijn jouw favoriete adresjes in Lissabon?

1 thought on “Tips voor een citytrip naar Lissabon

Geef een reactie