Zo maak je jouw terras zomerklaar

De eerste zomerse temperaturen hebben we bereikt, tijd om ons terras summerproof te maken! Samen met Hartman ging ik aan de slag om het perfecte cosy dinerhoekje te creëren. In deze blogpost lees je enkele tips om een sfeervol zomers etentje te organiseren en je vakantie in eigen tuin door te brengen. Haal die BBQ’s maar boven!

 

Even geleden verhuisden we naar een huis aan de rand van Gent met daarrond een tuin. Echt zalig om te kunnen genieten van de eerste zonnestralen in eigen tuin. Vorige maand werden de kruiden gezaaid, de vijgenboom geplant en het terras kreeg een grondige schuurbeurt. Tijd dus voor het échte werk, een gezellig hoekje inrichten waar we vrienden kunnen ontvangen voor onze eerste BBQ.

 

Terras summerproof Hartman Sophie Element

 

 

Have a seat

Dankzij Hartman kunnen we de meest essentiële items van ons eethoekje afvinken. Wij kozen voor de Tanger tafel, een stevig model met aluminium poten én onderhoudsvriendelijk voor buiten. Het blad heeft een houten look, maar eigenlijk zijn het keramische tegels met houtstructuur. Bye bye, hogedrukreiniger!

 

Terras summerproof Hartman Sophie Element

 

Bij het strakke design van de tafel vonden wij de Hartman Sophie stoelen perfect passen. Wij kozen voor het Sophie Element model, dat wordt gekenmerkt door een kuip in kunststof en een stevig, aluminium onderstel met rechthoekige poten, heel gemakkelijk te monteren. De kuipstoelen zijn verkrijgbaar in wit, taupe en zwart.

 

Terras summerproof Hartman Sophie Element

 

Terras summerproof Hartman Sophie Element

Toegegeven, ze zitten echt geweldig! Wat van de doorsnee tuinstoelen niet gezegd kan worden, bij varianten in teak bijvoorbeeld heb je kussens nodig om comfortabel te zitten en ze wegen daarenboven als lood. Hartman’s ‘curved technology’ zorgt voor een enorm aangenaam zitcomfort.

 

Terras summerproof Hartman Sophie Element

 

De stoelen zijn zo ontworpen dat het regenwater er volledig afloopt via kleine gaatjes die zich achteraan de zitting bevinden. Alleen maar win-win’s dus voor deze Hartman Sophie stoelen… en dan heb ik nog niet gesproken over de prijs!

 

Terras summerproof Hartman Sophie Element

 

 

Groen, groener, groenst

Benadruk het buitengevoel door de tafel te omgeven met groen. Plaats beplanting en bloempotten rond het terras en de tafel, zo creëer je een intiem en gezellig hoekje.

Ook op de tafel mogen bloemen en planten rijkelijk aanwezig zijn. Schik ze verspreid in kleine vaasjes of bind ze met een touwtje rond de servetten en gebruik, indien mogelijk, groen uit eigen tuin zoals klimop of bijvoorbeeld meiklokjes zoals op deze tafel.

 

Terras summerproof Hartman Sophie Element

 

 

Vondsten uit binnen- en buitenland

Mix en match met souvenirs die je meebracht van je laatste reizen. Denk aan een flesje olijfolie, zeezout, speciale kruiden, Marokkaanse kussens, een gedrapeerde hamamdoek, … Zo’n objecten herinneren je aan tropische bestemmingen en brengen het zomerse vakantiegevoel meteen naar boven.

Wij kochten onlangs twee Franse mondgeblazen ‘Dame Jeanne’ mandglazen in hun originele ijzeren transportmanden op een lokale rommelmarkt. Op de tafel zie je een potje Sal de Ibiza, een kunstwerk van Dokoupil en een keramieken sardientje uit Portugal.

 

Terras summerproof Hartman Sophie Element

 

 

Eyecatchers rond de tafel

Decoreer niet alleen de tafel, maar zorg ook voor eyecatchers zoals plantenhangers, windlichten, lampionnen of lampenslingers, deze geven instant sfeer! Plaats een mand met extra kussens en dekentjes in de buurt, zodat de gasten zich kunnen verwarmen wanneer het ’s avonds afkoelt.

 

Terras summerproof Hartman Sophie Element

 

 

Tafel: Tanger van Hartman
Stoelen: Sophie Element van Hartman
Lampenslinger: Seletti Bella Vista van Piet Moodshop
Plantenhanger: Huiszwaluw
Kussens en velours: Morres
Onderleggers – palmbladen: Zara Home
Kleine vaasjes: Flamant
Borden: Serax by Pascale Naessens
Bestek: Moon Black, een design van José Joaquim Ribeiro voor Cutipol, van Piet Moodshop
Karaf: IKEA 365+
Waterglazen: IKEA
Wijnglazen: SIA
Snijplank: IKEA

4 reacties op “Zo maak je jouw terras zomerklaar”

Geef een reactie