Wat je zeker niet mag missen tijdens Interieur 16

De komende 10 dagen is Kortrijk opnieuw hét walhalla voor alle design- en kunstliefhebbers. Van 14 tot 23 oktober kan je in de expohallen terecht voor de zilveren editie van de Biënnale Interieur. Maar ook op tal van andere locaties in de stad worden activiteiten georganiseerd. Dit zijn mijn must-sees in en rond de beurs.

 

De curatoren van deze 25e editie zijn Kersten Geers en David Van Severen van architectenbureau OFFICE KGDVS. In samenwerking met visual artist Richard Venlet en grafisch designer Joris Kritis kozen ze ‘Silver lining – Interiors’ als thema voor deze feestelijke editie.

 

wdistrict_officekgvds_interieur16

Solo House (© Piet Albert Goethals)

 

 

The Floor is Yours

Via een open call werden internationale next-generation designers en -labels opgeroepen om een voorstel in te dienen dat past binnen het thema dat de curatoren voorop stellen. The Floor is Yours krijgt een centrale plaats op de beurs, namelijk in hal 5. Werden geselecteerd: Isati Creative studioOntwerpstudio Filip Janssen, Nate Lights met Dirk ZoeteAtelier HThe ButlerByAnouk, …

 

wdistrict_isati_interieur16

Isati Creative Studio

 

En… there’s a new kid in the Bultin. family! ‘BUL’, de eerste verlichtingslijn van broer en zus Glenn en Sylvie Buydaert, kon je reeds bewonderen gedurende mijn vorige expo W DISTRICT offline 2. Tijdens de Biënnale presenteren ze hun tweede ontwerp ‘BEN’, een minimalistisch bankje vervaardigd uit de vertrouwde materialen metaal en beton, zoals bij hun verlichting. Onder de noemer ‘From BUL to BEN’  verenigen ze beide collecties op de beurs.

 

wdistrict_bultin_interieur16

BUL en BEN – Bultin. (© Delphine De Clercq)

 

 

The Circus

Voor een design-totaalbeleving kan je terecht in de circustent die creative agency King George opgeslaat naast hal 2 van Kortrijk XPo. Centraal in de tent staat een podium, er is een circusbar en de circusdirecteur leidt alles in goede banen. Rond de tent ontdek je tien inspirerende containers, waarin verschillende designmerken zoals o.a. Niko, Quick-Step, Duravit, … op een conceptuele manier hun producten tonen.

 

wdistrict_king_george_interieur16

The Circus – King George

 

 

FutureArchive

FutureArchive, een project van Baroness O., stelt een reeks innovatieve creaties tentoon van jonge talenten. Stylisten, fotografen, designers, … krijgen de volledige vrijheid om trending stukken te presenteren, elke dag een nieuwe setting. Deelnemende brands zijn Van den Weghe, Tersago-DedeckerSylvain Willenz, Bureau Grusenmeyer, PJ Mares, … Lees er alles over op www.futurearchive.be.

 

BAD tersagodedecker wdistrict

Tersago-Dedecker

 

wdistrict_pjmares_interieur16

NOMAD Kitchen – PJ Mares

 

 

Belgian Matters

Voor Milaan Design Week, in het voorjaar van 2016, creëerden 13 ontwerpers nieuwe creaties. Dit gebeurde in samenwerking met bedrijven, die vaak niets te maken hebben met meubelontwerp, waardoor de samenwerking een boeiend proces werd met vaak verrassende resultaten. Tijdens Interieur wordt de presentatie nog één keer als geheel tentoongesteld in hal 1.

 

wdistrict_mullervanseveren_valerieobjects_interieur16

Muller Van Severen & Valerie Objects (© Julien Renault)

 

 

Club Design

De Texture-site in Kortrijk werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een club. Hier zullen zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts allerhande evenementen plaatsvinden, gaande van interessante debatten tot feestjes. Bekijk het programma hier.

 

wdistrict_interieur16_texturemuseum

Texture site

 

wdistrict_rules_of_engagement_interieur16

Rules of Engagement in Club Design (© Sam Gilbert)

 

 

Interieur Products

Op de beurs zal je een aantal objecten zien die gelabeld zijn met een speciale sticker. Deze producten zijn onmiddellijk te bestellen via de website www.interieurproducts.be en staan voor jou klaar bij het verlaten van de beurs. Dit pick & go concept is een vernieuwend idee van het Gentse bureau Dift.

 

wdistrict_daily_fiction_normanncopenhagen

Notebooks uit de Daily Fiction collectie van Normann Copenhagen

 

 

1 reactie op “Wat je zeker niet mag missen tijdens Interieur 16”

  1. Super leuke beurs om ideeën op te doen! Wij lieten onlangs een nieuwe (op maat gemaakte) keuken plaatsen, maar er is nog veel werk om ons droomhuisje af te krijgen…

Geef een reactie