W DISTRICT offline op Belgium Art & Design

Very last minute was W DISTRICT ook van de partij tijdens Belgium Art & Design. Eregast Frederik Van Simaey nodigde me uit om zijn booth aan te kleden en een huiselijke sfeer te creëren. Net zoals op mijn vorige offline expo’s kreeg je er een mix van hedendaagse kunst en jong design te zien.

 

Frederik, die door professor Willem Elias verkozen werd als ‘art’ eregast van BAD, kreeg de kans om een primeur te tonen tijdens de beurs. Van Simaey wou iets ’typisch Belgisch’ exposeren en zocht hiervoor zijn inspiratie bij het licht. Van Eandis ontving hij een 10 meter lange straatverlichting, die hij omvormde tot een ‘verlicht’ zitmeubel. Zo kwam hij tot een kunstwerk waarin zowel kunst, design en verlichting met elkaar versmelt.

 

 

De weken in aanloop naar de beurs was Frederik druk in de weer met het ontwerpen van deze grote sculptuur. Vandaar dat hij mijn hulp inschakelde en beroep deed op W DISTRICT voor de aankleding van zijn stand.

Uiteraard werd Van Simaey’s kunst geëxposeerd in de booth, maar aangezien ik kunst niet graag geïsoleerd presenteer en het uiteindelijk toch een art én design beurs is, nodigde ik een aantal jonge ontwerpers uit om onze stand in een huiselijk jasje te steken.

 


 

De salontafel is een echte eyecather! Een Ceppo di Gre marmeren blad dat rust op prachtig afgewerkte, handgepolierde poten, een ontwerp van Pinscher. Stijn D’hondt werkt enkel met natuurlijke materialen en ontwerpt steeds op maat van de klant.

Voor vintage design ben je bij Ceci n’est pas une épicerie aan het juiste adres! Thimo zorgde voor 2 design stoelen van meubelontwerper (en tevens kunstverzamelaar) Martin Visser.

De originele geuren van Mad et Len trokken meteen de aandacht van de voorbijgangers. En het textiel van Hvid, proudly made by Caroline Camerlynck, prikkelde dan weer onze tastzin, 100% Belgisch en 100% natuurlijk.

Last but not least Bultin.! De verlichting van broer en zus Buydaert waren eerder reeds te zien tijdens W DISTRICT offline II. Hun ontwerpen zijn eenvoudig maar uitgekiend, uitgepuurd met een speelse twist.

 

Enkele sfeerfoto’s van het weekend ……

 

“That moment before the artwork broke into pieces”

 

Studio BamBam at work

 

 

 

 

 

 

 

 

Interesse in een van deze producten? Contacteer me via hello@wdistrict.be.

Geef een reactie