W DISTRICT offline #2 – Programma

Van donderdag 25 tot zondag 28 augustus kan je in de Bennesteeg in Gent opnieuw terecht op de 2e editie van W DISTRICT offline. Via dit platform worden jonge creatievelingen in de spotlight gezet. Deze keer zijn kunstenaar Frederik Van Simaey, designlabel BULTIN. en meubelontwerper Youri Cruypeninck te gast. We zoomen verder in op hun creaties en hopelijk heb ik je dan overtuigd om volgende week een kijkje te komen nemen op W DISTRICT offline #2!

 

Frederik Van Simaey

Met zeer eenvoudige ingrepen verandert Frederik Van Simaey de meest alledaagse gegevens in beeldende poezië. Via gestes als ‘het omkeren’ kantelt hij banale voorwerpen in kunst. Zijn vertrekpunt is de verhouding tussen zichzelf en zijn naaste omgeving, de dingen waar hij dagelijks mee in contact komt. Vaak voorziet hij via taal (titels, opschriften, …) meerdere lagen van beleving.

Van Simaey studeerde in 2009 af aan het HISK en exposeerde zijn werk op solo-tentoonstellingen bij o.a. Waterside Contemporary Galery in Londen en FRAC in Duinkerke. Je kon zijn werken ook al spotten tijdens Art Brussels, Sint-Jan (gecureerd door Jan Hoet), Netwerk Aalst, …

Voor W DISTRICT offline komt de kunstenaar met grafisch werk naar voor. Betaalbare kunst voor de jonge startende verzamelaar!

 

various objects and tools

 

 

BULTIN.

Broer en Zus Buydaert startten BULTIN. in het najaar van 2015 op en het bleek meteen een schot in de roos te zijn! Hun concept? Een stalen, gebogen verlichtingsarmatuur op een betonvoet en dat in 4 verschillende modellen en 9 kleuren. De ontwerpen zijn eenvoudig maar uitgekiend, uitgepuurd met een speelse twist.

 

WDISTRICT-BULTIN 1

 

 

Youri Cruypeninck

Youri Cruypeninck is meubelmaker en omschrijft zijn werk kort en bondig als: tafels, (platen)kasten, rekken kortom alles dat uit hout kan gemaakt worden. Tijdens W DISTRICT offline toont hij zijn eerste creaties in beton.

tumblr_o2ahxr1hTF1rsh8fno1_1280

 

 

Hope to see you there!

 

W DISTRICT offline #2

25 – 28 augustus 2016

Bennesteeg 19, 9000 Gent

Donderdag, vrijdag en zaterdag van 11u-18u30

Donderdag met openingsdrink tot 22u

Zondag taart en homemade iced tea van 14u tot 18u

1 reactie op “W DISTRICT offline #2 – Programma”

  1. Pingback: Dit was W DISTRICT offline #2 – W DISTRICT

Geef een reactie