The Still House Group: Service Entrance at Museum Dhondt-Dhaenens

Vandaag opende in Museum Dhondt-Dhaenens de tentoonstelling ‘Service Entrance’ van The Still House Group. Acht jonge artiesten, die sinds 2010 een atelier in New York delen, tonen er niet enkel hun eigen realisaties, maar ook werken van artiesten waar ze nauw mee samenwerken. Sinds 2008 stellen de jonge creatievelingen reeds tentoon in grote galerijen zoals onder andere White Cube in London en Galerie Rodolphe Janssen in Brussel.

Hoewel hun naam het niet doet vermoeden, verschillen de individuele werken van de kunstenaars erg van elkaar. The Still House Group bestaat uit Isaac Brest, Nick Darmstaedter, Louis Eisner, Jack Greer, Brendan Lynch, Dylan Lynch, Alex Perweiler en Zachary Susskind. Voor hun creaties maken ze gebruik van diverse media: van naaien van lappen doeken en papier, installaties met gekerfde cactussen en video’s tot klassiek schilderen met olieverf.

 

IMG_2832

Nick Darmstaedter – Rice Rocket

IMG_2828

Louis Eisner – Untitled & Jack Greer – Mar Vista/Sad Punk/Was Here

IMG_2847

Dylan Lynch

IMG_2848

Dylan Lynch

IMG_2846

Dylan Lynch – Crowbar and Baseball

Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan The Gift Shop! De verschillende kunstenaars leverden zelf producten aan voor de merchandising. Vanaf januari wordt deze ruimte omgetoverd tot een filmzaal en in februari zullen er ten slotte muziekstukken te horen zijn.

IMG_2827

Dylan Lynch – Stash Cans

 

 

De expo is nog te bezichtigen tot en met 1 maart 2015.

The Still House Group – Service Entrance

Museum Dhondt-Dhaenens, Museumlaan 14, Deurle

Geef een reactie