The Design Pharmacy: A cure for the ordinary

Toen ik vernam dat er tijdens Interieur Kortrijk een pop-up plaats zou vinden in mijn vroegere bureau, was ik onmiddellijk ontzettend benieuwd om onze kantoren in een nieuw jasje te zien! Nieuwsgierig trok ik er op uit naar de Rekollettenstraat in Kortrijk om te zien wat ‘The Design Pharmacy’ – want zo heet de pop-up – in petto heeft…

The Design Pharmacy is een project van King George, een content agency uit Sint-Niklaas. Naast persrelaties, copywriting, en andere creatieve communicatie richten de interieurvormgevers ook graag evenementen en pop-ups in. Voor hun projecten speelt King George vaak met elementen uit de omgeving. Zo werd ook bij The Design Pharmacy de link gelegd met de geschiedenis van het gebouw, het vroegere kantoor van ‘De Westvlaamse Apothekersvereniging’. De verschillende ruimtes werden heringericht, elk met een farmaceutische ‘touch’.

Vooraf werd me verteld dat ik geen showroom mag verwachten, maar eerder voorbereid moet zijn op een rollercoaster aan design in onverwachtse settings met creatieve uitbarstingen. Zowel in ‘The Pharmacy Bar’, ‘The Japanese Medicine Room’‘The Drug Store’ en ‘The Medicine Lab’ viel ik van de ene verrassing in de andere.

 

design-pharmacy-kortrijk-2014e

 

Twee lieftallige dames verwelkomen ons en we worden onmiddellijk ‘gemerkt’ met een wit bandje rond de pols, zoals bij een opname in het ziekenhuis. Vervolgens worden we naar de wachtzaal geleid. Daar leven we ons naar hartelust uit in de Photobooth! Extra accessoires zijn voorzien om de coolste foto’s te nemen in de fotocabine (deze foto’s zijn niet voor publicatie vatbaar). Wachten op de dokter was nog nooit zo leuk!

Vervolgens zetten we onze verkenningstocht verder….

De bureaus op de benedenverdieping werden namelijk omgetoverd tot ‘The Japanese Medicine Room’.

 

design-pharmacy-kortrijk-2014d

 

Tijd om de eerste verdieping te verkennen! Ook hier hebben de ruimten een gedaanteverwisseling ondergaan. De tarificatieruimte is omgebouwd tot de ietwat louche ‘Pharmacy Bar’.

 

design-pharmacy-kortrijk-2014b

 

En de vergaderzaal en bar kregen een strakke witte bekleding en kreeg de naam ‘The Medicine Lab’. Oude dokterskasten, apothekersflessen, skeletten, affiches, … Alles is ingerichtmet oog voor detail!

 

design-pharmacy-kortrijk-2014c

 

De leszaal op de bovenste verdieping werd omgetoverd tot een cosy bar ‘The Drug Store’ .

 

design pharmacy kortrijk

 

De andere ruimtes werden gerestyled door 6 Belgische designmerken: Modular Lighting Instruments, Ntgrate, Niko, BuzziSpace, Bulthaup en Alessi.

Modular Lighting Instruments zorgde voor de laatste nieuwe trends in verlichting. Modular kan je eveneens terugvinden op de Biënnale Interieur in de Xpo: hall 4 stand 467.

Niko, sinds 1919 marktleider in het ontwikkelen van lichtschakelaars en stopcontacten. Wat kan je van Niko verwachten in The Design Pharmacy? Een ruimte waar je met 1 druk op de mooie Niko-knop de sfeer verandert. Ook benieuwd 🙂 ?

 

foto-14

Vooral wat Ntgrate met de ruimtes op de bovenste verdieping deed, is heel opmerkelijk. Ntgrate is een spin-off van COPACO screenweavers, leidend producent van muggengaas en zonweringsdoek. Ntgrate ontwikkelt vloerbekleding uit geweven vinyl.

 

 

 

 

 

 

The Design Pharmacy is nog te bezichtigen tot en met zondag 26 oktober 2014 en dit van 12u tot 19u30.

Vanaf 20u worden telkens privé evenementen door de designmerken ingericht.

 

Waar? Rekollettenstraat 23, 8500 Kortrijk

3 reacties op “The Design Pharmacy: A cure for the ordinary”

Geef een reactie