Studio Brussel viert 60 jaar popmuziek met POP=ART

In 2016 bestaat popmuziek 60 jaar, een reden voor StuBru om te vieren! In1956 maakten zowel popmuziek als popart furore. Presentator Stijn Van de Voorde selecteerde 60 song quotes, 1 uit elk jaar en grafisch vormgeefster Eva Goethals stak ze in een ‘pop arty’ jasje. Donderdag opent de expo POP=ART in Museum M in Leuven, waar je de posters kan bezichtigen, maar ik geef je nu al een voorsmaakje van hun creaties.

1956:

  • De one and only Elvis Presley scoorde zijn eerste nummer 1-hit en het duurde niet lang vooraleer de term ‘popidool’ in het leven geroepen werd.
  • De platenverkoop van Johnny Cash’ ‘I Walk the Line’ schoot de hoogte in en hij brak het record van meer dan 2 miljoen platen. En zo werd Rock’n roll pop.
  • Tegelijkertijd werd het kunstwerk van Richard Hamilton ‘Just What Is It That Makes Today’s Homes So Different, So Appealing?’ beschouwd als het begin van popart.

 

wdistrict hamilton

 

Vandaag, 60 jaar later, vertaalden Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde en grafisch vormgeefster Eva Goethals 60 songquotes uit 60 jaar popmuziek in 60 unieke posters. Van Elvis tot Adele, van Beastie Boys tot Jacques Brel, van Meat Loaf tot Iron Maiden. Voor Stijn is Pop(muziek) de hoogste vorm van kunst.

Herken jij de songs die hieronder afgebeeld staan?

wdistrict stubru 1960

wdistrict stubru 1964wdistrict stubru 1977wdistrict stubru 1988

wdistrict stubru 1991Vanaf donderdagavond 14 januari worden de posters tentoon gesteld tijdens een pop-up expo in het M-Museum in Leuven. Je krijgt er de mogelijkheid om je favoriete song quote te tekenen op de muren van het museum. De tentoonstelling kan je bezoeken van 11u tot 18u tot en met zondag 17 januari.

Meer info op popisart.stubru.be.

Geef een reactie