Shine bright like a diamond

De naam Frama zegt je wellicht weinig, maar de kans is groot dat je al eerder verlichting van het Deense designmerk zag. Denk maar aan de Diamond light bulb, de originele variant van de gloeilamp en de zwarte gestoffeerde kabels met zilveren, koperen of gouden fitting. In Zweden ontdekte ik echter meer producten uit hun gamma en die wil ik je zeker niet onthouden.

Frama is een Deens designmerk gevestigd in een vroegere apotheek in het centrum van Kopenhagen. Alle objecten uit de Frama Collection zijn een combinatie van ruwe materialen met een natuurlijke touch, telkens met oog voor geometrie.

Frama_CPH_E27_messing_fatning_lampe

 

 

De Diamond light bulb is een design van de ontwerper Eric Therner die wou afstappen van de doordeweekse gloeilamp. Een geslaagd opzet als je het mij vraagt!

Ook de lampen Globe en Drop zijn ontwerpen uit de Frama Collection. Deze kunnen perfect gecombineerd worden met de Frama lichtkabel die bestaat uit een zwarte gestoffeerde kabel en socket in zilver, koper, goud, zwart, wit, …

 

 

 

Maar waar ik onmiddellijk aan verkocht was, zijn de 90° Floor en Wall Lamp! Hun strakke design en eenvoud gecombineerd met het praktische aspect van de verlichting vind ik ronduit geweldig!

 

90ab

 

 

 

90floor_MG_3384V2_web

 

De volledige Frama Collection is te koop via hun website.

De lampen en kabels vind je in verschillende interieur- en verlichtingswinkels terug.
In Gent kan je vb. terecht bij LightpointPIET Moodshop, …

Foto’s van Frama.

Geef een reactie