Proximus Art Collection & veiling in Museum Dhondt Dhaenens

Een groot deel van één van de belangrijkste bedrijfscollecties van België wordt momenteel tentoon gesteld in het Museum Dhondt Dhaenens in Deurle. De Proximus Art Collection bestaat uit werken van onder meer Andreas Gursky, Thomas Ruff, Michelangelo Pistoletto, … Zeker de moeite dus om eens een bezoek te brengen aan Picture x. Daarenboven stelt MDD, naar aanleiding van de benefietveiling tijdens het Tuinfeest op 5 september, verschillende werken van vooruitstrevende artiesten voor. Ik geef je hier alvast een voorsmaakje…

Picturex

Proximus stelde in 1996 vast dat spitstechnologie en bloeiende economie gestimuleerd worden in een culturele omgeving. Vanuit dit opzicht start het bedrijf met investeren in gerenommeerde kunstwerken van gevestigde, maar ook minder gekende aanstormende artiesten. Ondertussen, bijna 20 jaar later, vormt de Proximus Art Collection één van de belangrijkste Belgische privé kunstcollecties en geeft ze een mooi overzicht van kunst van de laatste 4 decennia. De verzameling bestaat vooral uit fotografie, maar in het MDD tref je ook werken van Michelangelo Pistoletto, John Baldessari, Jenny Holzer, etc.

Het is ondertussen een tweejaarlijkse gewoonte van Museum Dhondt-Dhaenens om een privécollectie met het grote publiek te delen. Het museum schept op die manier de mogelijkheid om zeldzame werken uit private verzamelingen aan het grote publiek te showen. En plus, krijgt het museum op die manier een inzicht in de artistieke interesses van collectioneurs van vandaag.

 

wpid-wp-1435696626406.jpeg

Rodney Graham reflectie in Michelangelo Pistoletto

 

wpid-wp-1435696604272.jpeg

Martin Parr

 

wpid-wp-1435696691918.jpeg

Robert Mapplethorpe

 

wpid-wp-1435696638762.jpeg

 

wpid-wp-1435696744151.jpeg

 

wpid-wp-1435696619395.jpeg

Thomas Struth

 

 

 

Benefietveiling

Op zaterdag 5 september vindt vanaf 18u het jaarlijks Tuinfeest van MDD plaats. De kunstwerken die geveild zullen worden kan je bekijken op 29 en 30 augustus tussen 11 en 18u, na afspraak met beatrice.pecceu@museumdd.be. Mede dankzij Paddle8 kan er online een bod geplaatst worden op werken van o.a. Ed Templeton, John Baldessari / Lawrence Weiner, Peter Sutherland, Alex Perweiler, Brendan Lynch, Isaac Brest, Strook, Max Frintrop, Raf Simons / Sterling Ruby, Tim Onderbeke, etc.

 

 

Praktisch

Picturex is nog te bezichtigen tot en met 4 oktober 2015, dinsdag tot zondag van 10u tot 18u.

Tickets voor het jaarlijks Tuinfeest en de benefietveiling van MDD kan je via deze link bestellen. De werken van de veiling bekijken en een bod plaatsen kan hier. Eenmaal, andermaal, verkocht!

 

Alle foto’s van W DISTRICT. Enkel gebruiken mits toestemming en vermelding.

 

Geef een reactie