Pre-opening Ibasho tijdens Antwerp Art Weekend

Reeds aan de inkom in de Tolstraat besefte ik dat ik niet bij de eerste de beste galerij beland was… Achter de statige gevel van het witte herenhuis, verbergt zich de nieuwe galerij “Ibasho”. “Ibasho”, Japans voor een plaats waar je graag vertoeft, waar je op je gemak bent, waar je je veilig en geborgen voelt. Bij de met kaarsen verlichte inkom, werd ik warm verwelkomd door de bewoners van de prachtige herenwoning en tevens van de oprichters van de galerij (to-be, want er volgt nog een officiële opening), Annemarie Zethof en Martijn van Pietersen.

Met een Japanse groene thee in de hand kon ik de foto’s van o.a. Daido Moriyama, Eikoh Hosoe en de grote meester Hiroshi Sugimoto bewonderen.

IMG_3844

IMG_3837IMG_3845

Voor Annemarie en Martijn is de galerij een uit de hand gelopen hobby. Hun passie voor Japan is uitgegroeid tot een uitzonderlijke verzameling van objecten en foto’s van Japanse kunstenaars en artiesten die geïnspireerd zijn door het land.

IMG_3843

 

Ik kijk alvast uit naar hun opening in maart, waar er meer en andere werken uit hun verzameling tentoon gesteld zullen worden!

 

Waar? Ibasho, Tolstraat 67, Antwerpen

Alle foto’s van W DISTRICT. Enkel gebruiken mits toestemming en vermelding.

Geef een reactie