Plants that ‘Phyt’ anywhere

Onder het motto ‘Plants that Phyt anywhere’ lanceerde het Antwerpse duo Sofie en Yannick begin september hun gloednieuwe webshop met epifyten. Phyt brengt airplants, plantjes die pot noch aarde nodig hebben, naar ons land. Benieuwd? Ik ook! 

Voor wie geen groene vingers heeft, zijn de Tillandsia een geschenk uit de hemel. De plantjes, herkenbaar door hun grillige bladstructuur, hebben geen aarde nodig, dus ook geen pot en vragen dus bijna geen onderhoud. Plaats je ze in de badkamer, dan hoef je er zelfs helemaal niet meer naar om te kijken. Op andere plaatsen is af en toe benevelen voldoende.

 

phyt3

 

De plantjes spreken enorm tot de verbeelding doordat dat ze in onze streken niet voorkomen. Sofie en Yannick ontdekten de epifyten voor het eerst tijdens een roadtrip door Californië. Het koppel was meteen verkocht! Op 2 september lanceerden ze hun webshop en na dag 1 stond de teller reeds op 4628 unieke bezoekers.

Door hun opvallende eenvoud zijn ze een eyecatcher in elk interieur. Leg ze op een kast, in een glazen globe of hang ze op in een mobile, waarvan er ook verschillende modellen van aangeboden worden op de webshop.

 

phyt4

 

Je kan kiezen tussen een 10-tal soorten Tillandsia. Bij elk type staat duidelijk vermeld hoe ze verzorgd moeten worden. Hoe donkerder groen de plantjes zijn, hoe meer water ze nodig hebben.

Ik heb mijn bestelling al geplaatst! Wat vind jij ervan?

 

Bestellen kan via www.phytplants.com.

Alle foto’s van Phyt, met toestemming gebruikt.

1 reactie op “Plants that ‘Phyt’ anywhere”

  1. Pingback: valencia

Geef een reactie