Land van Garage

41 garageboxen. 41 artiesten. 1 dag. Land van Garage.

De buurtbewoners van de Land van Waaslaan in Sint-Amandsberg vonden dat het 100-jarig bestaan van hun straat niet onopgemerkt voorbij kon gaan. Op autoloze zondag werd de weg tussen de Dampoort en Oostakker omgetoverd tot een ‘speelstraat’. De garageboxen ter hoogte van nummers 122/124 werden dan weer artistiek aangekleed.

De eigenaars van de garages stonden voor 1 dag hun boxen af aan regionale kunstenaars. Er werd de artiesten gevraagd om werk te presenteren dat past in de troosteloze setting van de garages. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat was een eendaagse artistieke manifestatie, met een vernissage van 11u tot 13u die naadloos overliep in een finissage van 15u tot 17u.

 

Foto's van de eigenaars van de garageboxen aan de ingang

Foto’s van de eigenaars van de garageboxen aan de ingang

 

Gedurende de ganse dag bleef het aanschuiven ter hoogte van Land van Waaslaan 122. Maar het wachten loonde de moeite. Achter de groene poorten kon je werken zien van o.a. Dirk Braeckman, Honoré d’O, Michael Borremans, Max Pinckers & Gauthier Oushoorn, Frederik Van Simaey, Clara en Lisa Spilliaert, …

 

Pascale Marthine Tajou

Pascale Marthine Tajou

 

Joris Vermassen

Joris Vermassen

 

Honoré d'O

Honoré d’O

 

Frederik Van Simaey

Frederik Van Simaey

 

Dirk Braeckman

Dirk Braeckman

 

wpid-wp-1443351770519.jpeg

Cindy Morlion

 

Steven Baelen

Steven Baelen

 

Carll Cneut

Carll Cneut

 

Dirk Zoete

Dirk Zoete

 

Merlyn Paridaen

Merlyn Paridaen

 

Kevin Vanwonterghem

Kevin Vanwonterghem

 

Diego Joosten

Diego Joosten

 

Curatoren Gie Baguet (arts manager Frans Brood Productions), Patrick Viaene (kunsthistoricus en docent aan KASK) en Henk Vandekerkhove (cineast en docent aan KASK) kunnen met maar liefst 4500 bezoekers spreken van een succes!

 

Meer info: www.landvangarage.be.

 

Geef een reactie