Kunst op WECANDANCE 16

Dat WECANDANCE gekend staat als een festival waar je omringd wordt door alles wat mooi is, hoef ik je wellicht niet meer te vertellen! Naast muziek, mode en lekker eten kan je ook kunst spotten op het festivalterrein. Niemand minder dan Paul Van Hoeydonck, Stanislas Lahaut en kunstencollectief Cloud9 mochten zich uitleven in het thema ‘space’.

 

Zon, zee, strand en een goeie beat, wat wil een mens nog meer? Tijdens het weekend van 13 en 14 augustus werd de Zeebrugse kustlijn overspoeld door buitenaardse festivalgangers. Samen met fotografe en partner in crime Jennifer Kesteleyn trok ik van stage naar stage. Tussen het dansen door legde Jennifer de meest extravagante outfits vast en ik ging op zoek naar de verschillende kunstwerken.

 

© Jennifer Kesteleyn

 

Stanislas Lahaut

De Gentse kunstenaar Stanislas Lahaut bedacht speciaal voor deze editie van WCD de neon ‘Can I  stay a little longer, I’m so happy here’.

 

© Jennifer Kesteleyn

 

Cloud9

Cloud9 is een kunstencollectief opgericht voor WCD bestaande uit Jonas Van Put, Lauren Fonteyn en Nik Aelbrecht. Ze creëerden een surrealistisch wolkenlandschap bestaande uit witte ballen en netten. Vanop hun sculptuur, die mee ‘bouncet’ met de  muziek, heb je een mooi zicht over de dansende menigte.

 

 

 

 

Paul Van Hoeydonck

Natuurlijk kon de ‘Fallen Astronaut’ van Paul Van Hoeydonck niet ontbreken in dit lijstje! Er werd een grote replica ijssculptuur gemaakt van zijn beeldje, dat gekend staat als eerste kunst op de maan.

 

Fallen astronaut

Paul Van Hoeydonck op WCD 16

 

Zondagvoormiddag, dag 2 van het festival, botste ik tijdens een wandeling op de dijk op Galerie Van Middelem. Daar loopt blijkbaar momenteel een zomertentoonstelling rond het werk van Paul Van Hoeydonck. What are the odds?!

Ik sprong even binnen in de galerie om me er te verdiepen in het werk van Van Hoeydonck. Hoewel de Zero-artiest met zijn werk over de hele wereld tentoon stelt in grote galeries en musea, zal hij altijd die kunstenaar blijven die in 1971 zijn beeldje met Apollo 15 meestuurde naar de maan. Het werd er geplaatst als een eerbetoon aan de eerder overleden astronauten.

 

 

 

Geef een reactie