IKEA Art Collection 2016

Na een meer dan geslaagde eerste editie met bekende streetart vorig jaar, presenteert IKEA deze lente opnieuw een Art Collection. Vanaf april wordt IKEA gedurende enkele weken ’s werelds grootste art gallery waar kunst toegankelijk wordt voor iedereen.

 

Van rijzende ster tot gevestigde waarde, de elf kunstenaars die meewerkten aan deze IKEA fotoreeks, het tweede IKEA Art Event na het succes van de streetart vorig jaar, vormen een boeiende mix. Hun werken gaan van uiterst abstract tot figuratief en zijn een weerspiegeling van de onmetelijke en fascinerende diversiteit in de hedendaagse kunstfotografie. “Zo trekken we een zo breed mogelijk publiek aan. Doordat ze persoonlijk is en verhalen vertelt waarin we onszelf herkennen, toont de kunstfotografie dat kunst voor iedereen is.”

 

“Met IKEA Art Event wil IKEA kunst voor iedereen toegankelijk maken. We willen mensen de kans geven om van kunst een onmisbaar element van hun interieur te maken, met werken die even uniek als betaalbaar zijn”, Henrik Most, Creative Leader bij IKEA of Sweden.

 

 

 

WDISTRICT-Ikea-art-event-04

Annika von Hausswolff

 

WDISTRICT_Ikea-art-event-poster_01

Bára Prášilova

 

WDISTRICT_ikea-art-event-poster__02

Rankin

 

WDISTRICT_Ikea_Art_H133473

Chad Moore

 

WDISTRICT_IKEA_ART_H133469

Tanya Long

 

Bekijk de volledige collectie hier. De posters zijn in alle Belgische IKEA woonwarenhuizen op voorraad. Maar wacht niet te lang, want ze zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar.

 

 

En er is meer…

Schittert jouw foto binnenkort ook tussen de 11 andere werken van de Art Collectie 2016? IKEA daagt jou uit om terug te keren naar de basis van de fotografie en lanceert daarom begin april 2016 de app KLIKK, waarbij je met één klik op het juiste moment jouw ultieme foto kan vastleggen. Met de app wil IKEA de kunst van het fotograferen in ere herstellen. Deze foto app laat je toe om slechts 1 foto te maken. Je zal dus weer moeten vertrouwen op een goed fotografisch oog en zin voor timing. Ook voor het juiste licht en de juiste kleuren ben je op jezelf aangewezen, want er zijn geen filters om je foto te bewerken.

WDISTRICT_IKEA-KLIKK_4

Download KLIKK via de App Store.

Wie weet, misschien wordt jouw foto wel de perfecte aanvulling van deze limited edition collectie?

 

 

 

1 reactie op “IKEA Art Collection 2016”

  1. Pingback: 5 collecties die je niet mag missen dit voorjaar bij IKEA | W DISTRICT

Geef een reactie