Gentse Feesten 2015: de keuze van W DISTRICT

Gent maakt zich klaar voor de 172e editie van de Gentse Feesten. Vanaf zaterdag is het terug over de koppen lopen in het stadscentrum, op topdagen loopt dat zelfs op tot 200.000 koppen! Wil je even weg uit de drukte en wat gezelligheid of cultuur opzoeken en even genieten van een deugddoende lunch of apero in een van de pop-ups? Check dan zeker deze collateral events geselecteerd door W DISTRICT.

 

Gouvernement

 

De Vlag/De Lading

Gouvernement nodigt gedurende de 10 dagen van de Gentse Feesten 10 artiesten uit die op hun beurt hun vrienden laten performen. Zo komen ze tot een fraai programma, met onder andere namen als Mathieu Ronsse, Bert De Geyter, Fien Muller, Stien Bekaert, Miet Warlop, … Het volledige programma kan je hier bekijken.

Waar? Gouvernementstraat 7

 

 

 

Zebra Beach #summerinthecity

Deze zomer waan je je op een tropisch strand op het binnenplein van cultuurcentrum Zebrastraat. Geniet van zuiderse tapas en een huisgemaakte cocktail onder de palmbomen. Elke dag vanaf 12u ’s middags tot zonsondergang.

Waar? Zebrastraat 32

 

 

80 days of summer Gent

 

80 Days of Summer | Stories of Identity

Tot en met 30 augustus kan je het Internationaal Fotofestival van Gent bezoeken. Verschillende historische locaties in de Gentse binnenstad stellen hun deuren open voor het grote publiek. In deze eerste editie van het fotofestival worden werken van meer dan 20 nationale en internationale fotografen getoond op 10 bijzondere locaties. Op zoek naar tickets, prijzen of geïnteresseerd in een bezoek met een gids? Klik dan hier voor meer info en download hier het stadsplan.

Waar? Sint-Pietersabdij, Kazemat, Sint-Baafsabdij, Hotel d’Hane Steenhuyse, Museum Arnold Vander Haeghen, Belfort-Lakenhalle, Bibliotheek Zuid, STAM, Museum Dr Guislain, Amsab-ISG

 

 

Morganic & co in Stamcafé Gent

 

Morganic & Co. @ STAMcafé

Na een bezoek aan 80 Days of Summer kan je terecht in het STAMcafé voor een lekkere lunch, een overheerlijk stuk taart of een uitgebreide apero, klaargemaakt door foodblogster Morgane. Op zondag 26 juli kan je een plaatsje reserveren voor een Morganic brunch. Vanaf het STAMcafé kan je met de taxiboot terug richting het centrum en de festiviteiten.

Waar? Godshuizenlaan 2, Bijlokesite

 

 

Church

 

CHURCH

Van 17 tot 26 juli ondergaat de Sint-Jacobskerk een metamorfose tot een waar culinair en cultureel rustpunt. Coeur d’Artichaut en vzw Jacobus slaan de handen in elkaar en verwelkomen u graag met o.a. een biobrunch met quinoagranola of een rustgevend concert. Open van 11u tot 23u.

Waar? Bij Sint-Jacobs

 

Tip: Dit jaar voorziet stad Gent gratis wifi op de grote pleinen in het stadscentrum, dit dankzij een samenwerking tussen Citypath en Citymesh.

 

Foto’s van Gouvernement, Zebrastraat, 80 Days of Summer, Stamcafé & Church.

Geef een reactie