Een oase van rust in hartje Gent bij B&B Shelter7

Op zoek naar een oase van rust en cosiness in het hartje van de culturele hotspot Gent? Dan ben je bij Shelter7 aan het juiste adres!

En het juiste adres, dat is Bennesteeg 7 in 9000. Dit kleine steegje tussen de Veldstraat en de Mageleinestraat is de laatste jaren aan een heuse revival bezig. Maar 1 gebouw springt onmiddellijk in het oog, nummer 7, Shelter7, waar op de benedenverdieping de hippe fietsenwinkel BLANCO – Bike Luxury – gevestigd is (deze winkel is verhuisd naar Loskaai 2, 9050 Gent).

 

IMG_3379

© Frederick Vercruysse

 

 

Enkele jaren terug paste architect Raymond Jacquemyns het gebouw aan door de ramen uit de gevel te verwijderen en de façade enkele meters naar achter te trekken. Hierdoor ontstond extra ruimte met de smalle straat, waardoor een prachtige lichtinval, meer ademruimte en tevens meer privacy gecreëerd werden.

Achter de strakke, sobere gevel schuilt een uiterst gezellig, 3 verdiepingen hoog stadsappartement. De authentieke onderdelen zoals de wenteltrap bleven bewaard.

 

IMG_3247

 

 

Voor de inrichting kozen Stephanie en Laurent, de uitbaters van de B&B, voor een strakke look, maar met een huiselijke touch. Het interieur van Shelter7 is een combinatie van sobere vintage meubelen met hier en daar ook hedendaags design. Tijdens de wintermaanden kruip je gezellig tegen elkaar aan in de befaamde sofa ‘Rock’ van Gerard Van Den Berg voor de open haard, in de zomer kan je tot in de late uurtjes genieten van het zuidgerichte dakterras.

 

IMG_3248

 

Like what you see? Alles in deze ’Bed & Gallery’ is te koop!

 

IMG_3217

 

IMG_3385

 

Reserveer uw weekendje weg naar dit charmant toevluchtsoord in Shelter7 via hun website!

Could I be, was I there?
It felt so crystal in the air
I still want to drown, whenever you leave
Please teach me gently, how to breathe

(Shelter – The XX)

 

2 reacties op “Een oase van rust in hartje Gent bij B&B Shelter7”

 1. pierre en martine van plum '' geweest ''

  hallo. merciekes en proficiat voor de mooie foto in STEPS .
  Laurence past perfect bij de mooie PLUM fiets
  groetjes
  pierre en martine ” ex PLUM-GENT

 2. Ooh, dank je! Leuk dat het jullie is opgevallen 🙂
  Vele groetjes terug, ook van mijn vriend Thomas van Blanco

Geef een reactie