Duo Muller Van Severen uitgeroepen tot Designer van het Jaar 2015

Knack Weekend en Biënnale Interieur roepen het designduo Fien Muller en Hannes Van Severen uit tot Designer van het Jaar 2015! Door hun talenten te bundelen, slagen ze er in creaties te ontwerpen die op de grens tussen design en kunst liggen. Op de bovenverdieping van Valerie Traan Gallery in Antwerpen kon ik hun nieuwe werk aanschouwen.

Fotografe Fien Muller en beeldend kunstenaar Hannes Van Severen (zoon van Maarten Van Severen nvdr.) vormen samen het designduo Muller Van Severen. Met hun eerste meubelcollectie, die ze uitbrachten in 2011, combineren ze het praktische aan het (zeer) mooie. Zelf noemen ze het “praktische sculpturen”, zoals vb. hun tafels met aangehechte lampen.

IMG_3833

IMG_3805

 

 

 

 

 

 

 

 

Al snel werd hun werk door de internationale pers bejubeld en stelden ze hun meubelcollectie voor in o.a. Milaan, Amsterdam, Londen, Berlijn, Kopenhagen en Parijs. In 2014 ontvingen ze een nominatie van Wallpaper* Magazine Awards voor Designer of the year 2014 en werden ze geselecteerd in de Wallpaper* Designes Top 100 of the global design elite.

IMG_3834

IMG_3835

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind vorig jaar brachten ze tevens hun eerste boek uit ‘Muller Van Severen Book’, met daarin aandacht voor het artistiek werk van het duo en een inkijk in het creatieve proces achter de meubels.

In 2015 zullen hun werken schitteren in exposities in New York, Londen en op de Design Week in Milaan.

 

Bekijk de ‘Designer van het Jaar’ van de afgelopen 10 jaar hier.

 

Meer info: http://mullervanseveren.be/

Geef een reactie