Bennie: pop-up voor jong Belgisch design

Zoals de naam doet vermoeden, focust Bennie zich op meubeldesign dat jong is, en vooral Belgisch. ‘Jong’, niet enkel in leeftijd, maar ook jong als nieuw, vernieuwend en vaak nog onbekend. Alle producten bij Bennie zijn geproduceerd in België, en de meerderheid ook binnen Gent. Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige, degelijke en handgemaakte producten. Nog tot eind juli kan je een kijkje gaan nemen bij pop-up Bennie in de Burgstraat.

Bennie is een initiatief van de jonge interieurarchitecte Elisabeth Impens. Ze selecteerde zelf de ontwerpers en legt op die manier haar persoonlijke accenten in het aanbod.

Je kan er terecht voor vooral grotere ontwerpen, zoals tafels, stoelen, banken, verlichting maar ook voor textiel, prachtige keramiek en lederen handtassen. Producten die ontworpen zijn met vakmanschap, jeugdig enthousiasme en wars van trends: dat is je wat tot eind juli bij Bennie kan bewonderen.

 

 

WDISTRICT Bennie 1

Verlichting: BULTIN. – Meubels: Youri Cruypeninck

 

BULTIN. staat voor een jong label met een eerste collectie van eenvoudige, handgemaakte armaturen. Het minimalistische ontwerp laat het toe met een originele kleurenkaart te werken, waardoor het een echte eyecatcher wordt. Hetzij als interieurlamp, leeslamp of bureaulamp.

Youri Cruypeninck is meubelmaker en omschrijft zijn werk kort en bondig als: tafels, (platen)kasten, rekken, en eigenlijk alles dat uit hout kan gemaakt worden. Bij Bennie toont hij ook eerste creaties in beton.

 

 

WDISTRICT Bennie 3

Tafel achteraan: Berentsen – Textiel: Jente Hendrickx – Kastjes: Huis Mortier

 

Mieke Berendsen: “Je thuis is de plek waar je kan zijn wie je wil zijn. Je interieur drukt jouw persoonlijkheid uit. De meesten onder ons hebben echter niet het budget voor unieke creaties van designers. Met Berentsen hoeft dat ook niet. Wij selecteren designertoppers die voor iedereen betaalbaar zijn. Designers en ontwerpers inspireren, vernieuwen en maken ons leven mooier. Creativiteit gedijt best in een rendabele omgeving. Daarom lanceer ik BERENTSEN.”

Jente Hendrickx, is textielontwerpster en kostuumontwerpster. Ze gebruikt haar uitgebreide kennis van technieken en materialen om de fragiliteit en tactiliteit in haar ontwerpen te benadrukken. Zowel in textielontwerp en visueel ontwerp. Haar fascinatie met lijnen in hun puurste vorm, zowel in hand- als machinaal geweven stoffen uit zich in een unieke diepte in haar werk.

Huis Mortier is een project van Jonas Binon en Preben Van Der Straete. In hun gezamenlijk atelier en toonzaal kan je terecht voor een tas koffie, het ideale kunstwerk, een bespreking van een meubel op uw maat of een maatmeubel.

 

 

WDISTRICT Bennie 2

Keramiek van Hilde Degryse

 

Hilde Degryse maakt in haar keramiekatelier fijn en eenvoudig gebruikskeramiek en lampen. Ze gebruikt eeuwenoude technieken, klei en porselein, handen en een schijf, hitte en vuuren maakt hedendaagse ontwerpen.

 

 

Bennie
Burgstraat 151
9000 Gent
Open woensdag tot zaterdag van 10u tot 18u.
Foto’s © Bennie.

Geef een reactie