5 tips bij de renovatie van uw slaapkamer

Je n’arrive pas à m’arrêter… de rêver? Welcome in the W bedroom! Een slaapkamer moet rust uitstralen. Neutrale tinten, natuurlijke materialen, een design item en een kunstwerk om bij weg te dromen zijn mijn bedroom basics. Het gebeurt niet vaak dat we bezoekers onze slaapkamer laten zien, dit is dus een unieke kans :)!

 

Neutrale tinten, een oase van rust

Kies een rustgevende, lichte basiskleur op je muren en plafonds. Wij gingen voor wit…… maar niets moeilijker dan het kiezen van een ‘witte’ verf. No kidding, het heeft me echt dagen gekost vooraleer ik kon beslissen! De ene verf was te grijs, de andere te beige, dan weer té wit etc. Uiteindelijk koos ik – jawel – een combinatie van 2 Flamant kleuren ‘Most white’ en ‘Tennis white’.

 

 

Ook bij de keuze van onze meubels zijn we resoluut voor neutrale kleuren gegaan, zo kan er al eens geëxperimenteerd worden met de accessoires om sfeer te creëren.

 

 

 

Natuurlijke materialen

Niets zaliger dan na een stresserende dag neer te ploffen in een vers opgemaakt bed! De keuze van mijn beddengoed gaat steevast naar natuurlijke stoffen zoals linnen of katoen, zoals deze bedovertrek in perkalkatoen van Kalani Home.

Ook de plaid is 100% katoen en is van het merk BFGF, verkrijgbaar via I/Object. De kunstzinnige tekeningen op hun textiel zijn geïnspireerd op de Amerikaanse scene en de internetcultuur. Je kan de plaid ook ophangen aan de muur om een boho vibe te creëren.

 

 

 

Bye bye rommel

Kies een nachtkastje met opbergruimte waar je onnodige prullen in kwijt kan. Verstop magazines, kranten, je uurwerk, lader … in de de lade van je nachtkastje, deur dicht et voila! Dit ronde Kartell Componibili kastje met 3 lades is hier ideaal voor! Door zijn minimalistisch en praktisch ontwerp past het kastje ook perfect in de badkamer of kinderkamer. We vonden het in de Flinders webshop, waar je tal van high end items vindt zoals design van Ferm Living, Muuto, Hay, …

 

 

 

Verlichting

Dimlicht of indirect licht zijn een must voor elke slaapkamer. De Parentesi lamp, mijn pronkstuk :), is een design klassieker van de Italiaanse architect Achille Castiglioni, geproduceerd door Flos. Ze is flexibel zowel in hoogte als in richting. Richt de lamp op je boek voor rechtstreeks licht als je wil lezen of draai ze richting de muur voor sfeerverlichting.

 

 

 

Groen

Het is alom gekend dat planten de lucht zuiveren. Goede ventilatie is belangrijk in de slaapkamer, maar ook planten verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor extra zuurstof in de kamer. Wist je trouwens dat ze ook de kans op kwalen zoals hoofdpijn en luchtwegaandoeningen verminderen? Wij plaatsten deze Monstera in een donkergroene bloempot die we kochten op de rommelmarkt.

 

 

 

Lagom

En zo komen we naadloos bij ‘Lagom’, een Scandinavische levensfilosofie die staat voor ‘niet teveel, maar ook niet te weinig’. Net genoeg dus eigenlijk :). Het boek is sinds kort verkrijgbaar via WPG en beschrijft de Zweedse kunst van een leven in balans. Lola Akerström laat in haar boek alle aspecten aan bod komen: relaties, werk, interieur en design, mode, vrije tijd, … Telkens staat beschreven hoe je een ‘less is more’-leven kan leiden en onnodige zorgen kan vermijden. Een must-read voor mensen die zich willen laten inspireren door één van de gelukkigste volken ter wereld!

 

 

 

Bed: Boxspring
Bedovertrek: Kalani Home
Plaid: BFGF via I/Object
Kussens: Morres Wonen
Nachtkastje: Kartell via Flinders
Lamp: Parentesi by Flos via Flinders
Bloempot en krukje: rommelmarkt
Boek Lagom: WPG
Kunstwerk aan de muur: Ben Vautier
Kunstwerk op de grond: Benjamin Van Oost
Interesse in een dergelijk kunstwerk? Contacteer me via hello@wdistrict.be!

 

1 reactie op “5 tips bij de renovatie van uw slaapkamer”

  1. Pingback: Kunst in je interieur: tips & trends - W DISTRICT

Geef een reactie