Badkamer renovatie: tips en trends anno 2018

Bij de renovatie van een badkamer komt heel wat kijken, naast de sanitaire voorzieningen is niet alleen de keuze van het badkamermeubel belangrijk, maar ook van de materialen. Alles moet waterproof zijn! Onze badkamer is qua oppervlakte niet heel erg ruim, maar door het zuidgerichte Veluxraam is er veel lichtinval en konden we kiezen uit verschillende stijlen. Benieuwd naar wat het uiteindelijk geworden is?

 

Welkom in onze badkamer!

 

 

Badkamer basics

In kleine badkamers zou ik niet twijfelen en sowieso voor een lichte kleur op de muur gaan. Wij kozen voor ‘Tennis White’ van Flamant. Een beperkt aantal kleuren en lichtere tinten laten de ruimte optisch groter lijken en geeft meer rust.

De badkamer vond ik de moeilijkste renovatie in het huis. We hebben lang getwijfeld over welke stijl we zouden kiezen: betonlook, Carrara marmer of cementtegeltjes. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en – gelet op de prijs – gekozen voor de vintage blauwe tegels.

 

 

Ook rondom het bad hebben we tegels voorzien tegen het opspatten van water. Dezelfde retrotegels zou het iets te druk gemaakt hebben, vandaar dat we gekozen hebben voor witte, rechthoekige tegels. We hebben geen metrotegels gekozen, aangezien het stof er door hun reliëf meer op blijft liggen en ik mezelf wat kuiswerk wou besparen.

 

 

Voor de tegels in de douche zochten we witte tegels, maar dan in een groter formaat. Zo zijn er minder voegen, wat  het werk bij de plaatsing en het onderhoud vergemakkelijkt. Bovendien vermindert het de kans op het ontstaan van schimmels.

 

 

 

Badkamermeubel

In de zoektocht naar een badkamermeubel heb ik – zonder overdrijven – zeker 15 winkels bezocht. Wij waren op zoek naar een meubel met kastruimte tot op de grond en dat is blijkbaar echt heel moeilijk te vinden. De meeste meubels zijn hangelementen met lades met typische spiegelkasten, maar ik wilde het maximum aan opbergruimte om mijn 1001 potjes in op te bergen. Mijn oog viel uiteindelijk op een badkamermeubel van Van Heck. Een simpel model bestaande uit een kast met 2 deurtjes, een blad in blauwsteen met 2 onderbouw lavabo’s en klassieke kranen.

 

 

Het blad in hardsteen is goed bestand tegen vlekken van tandpasta of waterkringen. Wij kozen voor een onderbouw wasbak, alle randjes zijn volledig weggewerkt, ook erg praktisch in onderhoud!

 

 

Nis in de badkamer

De schuine wand onder het grote Veluxraam hebben wij opengemaakt en een nis met houten legplank in gecreëerd. Een nis in de badkamer is erg handig als extra opbergruimte en om leuke badkameraccessoires te presenteren. Ook in de douche hebben we een nisje gemaakt waar we al onze producten in kwijt kunnen.

 

 

 

 

Wellness vibes

Tegenwoordig hoef je het huis niet meer uit om een wellness gevoel op te wekken in de badkamer. Werk met dimbare spotjes en veel kaarsen om extra sfeer te creëren. Cosmeticaverpakkingen zien er de dag van vandaag meer en meer minimalistisch & basic chic uit, waardoor je geen peperdure producten hoeft te kopen om mooie spulletjes te presenteren. Zo scoorde ik deze geurkaarsen vorige week tijdens de opening van de H&M flagshipstore in Antwerpen.

 

 

Ook planten zijn ideale sfeermakers. Planten voegen kleur toe en doen de witte badkamer opleven. Tussen de 2 lavabo’s staat een ijzervaren en deze ‘lucky leaves’ plaatste ik onder het Veluxraam. Ze verdragen veel licht en staan graag in een vochtige ruimte, een ideale badkamerplant dus! Ook varens, Aloë Vera en sanseveria aarden goed in de badkamer.

 

 

 

Geef een reactie