Launch van de Vans x Van Gogh collectie in Amsterdam

Vorige maandag 30 juli mocht ik aanwezig zijn op de launch van de exclusieve capsulecollectie van Vans in samenwerking met het Van Gogh Museum. De collectie is gebaseerd op 6 topwerken van Van Gogh, nl. Sunflowers (1889), Almond Blossom (1890), Skull (1887), Letters to Theo Van Gogh (1885), Self-portrait (1885) en Old Vineyard with Peasant Woman (1890). Het mooie aan de samenwerking is dat een groot deel van de opbrengsten naar het behoud van de Van Gogh kunstcollectie gaan.

 

 

Tijdens een diner in de inkomhal van het Van Gogh museum in Amsterdam werd de arty collectie gepresenteerd, die bestaat niet alleen uit sneakers maar ook uit exclusieve kledingstukken zoals hoodies, t-shirts, een bomber jacket en pet. Alle aanwezigen waren er meteen weg van, vooral de collectie met de schedel viel erg in de smaak, mijn voorkeur gaat toch uit naar de kleurrijke sunflowers.

 

 

Tijdens een speech legde de directeur van Vans de nadruk op de creativiteit van het skatemerk. Met deze nieuwe collectie wil het merk de jeugd terug laten kennismaken met kunst en een bezoek aan musea aantrekkelijker maken.

De directeur van het museum, Adriaan Dönszelmann, voegde er nog aan toe dat de samenwerking vanzelfsprekend was, “Vans Gogh”, dat kan geen toeval zijn!

 

 

 

De volledige collectie is sinds deze morgen – 3 augustus – wereldwijd te bestellen via de site van Vans en het Van Gogh Museum. Maar wie deze morgen de wekker heeft gezet om de webshop van het museum te overvallen, kreeg minder goed nieuws: de site was overbelast! Everybody wants the Van Vogh Vans :).

 

 

Welke zijn jouw favorieten?