Hotspots in Rotterdam

Onder het motto “December, make it a month to remember” trokken we tijdens mijn laatste vakantiedagen van 2017 naar Rotterdam. En hoewel het weer niet meezat, vond ik de stad echt top! Verbluffende architectuur, een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen, gezellige bars & restaurants en toffe winkeltjes. Dit zijn mijn places to visit in Rotterdam.

[huge_it_maps id=”4″]

Toegegeven, ik wist niet meteen waar ik me aan mocht verwachten, aangezien ik al veel gemengde reacties over de stad gehoord heb, maar ik kan Rotterdam alleen maar aanraden! Eén tip: bezoek de stad met de fiets!

Museum Boijmans Van Beuningen

In het Museumpark in het hartje van de havenstad bevindt zich Museum Boijmans Van Beuningen.

Museum Boijmans

Een site bestaande uit 3 delen: het statige van der Steur gebouw uit 1935 van stadsarchitect Ad van der Steur, het Tentoonstellingsgebouw met zicht op de tuin uit 1972 van Alexander Bodon en het Paviljoen uit 1991 van Hubert-Jan Henket dat speciaal ontworpen werd voor de Collectie Van Beuningen – de Vriese. In 2020 komt daar Depot Boijmans Van Beuningen bij, een open kunstdepot in het Museumpark met tentoonstellingsruimten en een Grand Café.

Vloerschildering van Thonik en installatie Apollo van Olaf Nicolai

Het museum ontving  in 2017 zo’n 315.000 bezoekers, zeker de moeite dus om ook eens een bezoek te plannen als je in de buurt bent. Er is een indrukwekkende vaste collectie te zien met werken van o.a. Donald Judd, Mark Rothko, Maurizio Cattelan, … Voor de tijdelijke expo’s kan je een kijkje nemen op hun website.

De Infinity Mirror Room – Phalli’s Field van Yayoi Kusama

De Infinity Mirror Room – Phalli’s Field van Yayoi Kusama

Kubuswoningen

De wereldberoemde Kubuswoningen, gerealiseerd begin jaren 80, zijn een reactie op de ‘grijze’ architectuur die gebouwd werd na WO II. Architect Piet Blom is verantwoordelijk voor deze kleurrijke, kubusvormige paalwoningen in het centrum van de stad. In 2016 werden ze volledig gerenoveerd en kregen ze hun oorspronkelijke felgele kleur terug. Benieuwd hoe zo’n woning er binnenin uitziet? Spring dan zeker even binnen in de kijkwoning.

En wie op zoek is naar een unieke overnachting in de stad, kan een verblijf in de kubuswoningen van de hostel Stayokay boeken.

Luchtsingel

De Luchtsingel is een houten, geel gekleurde voetgangersbrug, ontworpen door architectenbureau ZUS en gebouwd om Rotterdam Centraal en Noord met elkaar te verbinden. Dit bovengronds pad is 390 meter lang en loopt door gebouwen, over de treinsporen, langs een rooftop tuin en een park.

Witte de With en Pannekoekstraat

Twee heel gezellige straten zijn de Witte de Withstraat en Pannekoekstraat.

De Witte de Withstraat staat gekend als een hippe, kunstige straat met galeries, bars en restaurants.

Witte de With Rotterdam

Ook het Laurenskwartier, dat is de buurt rond de Pannekoekstraat, is een echte must visit voor liefhebbers van boetiekjes, fancy cocktailbars en leuke lunchplaatsen. Je vindt mijn favorieten hieronder opgelijst per categorie.

Shopping

Keet Rotterdam

Ontbijt

Picknick Rotterdam

Lunch

Koffie/apero

Nine Bar Rotterdam

Diner

Van zodra de lente in zicht is, gaan we er sowieso opnieuw heen om de terrasjes te testen en iets verdere fietstochten te maken!