Damme stadsfestival

Michelangelo Pistoletto Stadsfestival Damme

Voor de 2e keer organiseert Stichting Ijsberg, beter gekend als organisator van Kunstenfestival Watou, het Stadsfestival te Damme. In de oude jongensschool Ijsberg, de historische hospitaalsite, de Margaretavleugel en de kerk van Damme is werk te zien van verschillende lokale maar ook enkele befaamde kunstenaars. Zo is er kunst te bewonderen van Berlinde De Bruyckere, Michelangelo Pistoletto en Michael Borremans.

Een bezoek aan het Stadsfestival start bij IJsberg in de voormalige jongensschool van Damme. Hier aan het onthaal van het festival vind je ook een gezellige ontmoetingsplek, met een café, een bookshop en een expo-ruimte. Hier zie je onder andere kunst van de 3 Belgische artiesten Camille Dufour, Marie-Jo Lafontaine en Michaël Borremans en een impressionante serie foto’s van Roman Opalka.

Op de locaties om de hoek, in de Margaretavleugel en de hospitaalsite, zien we grote namen zoals werk van Berlinde De Bruyckere en Pistoletto, maar ook van lokaal toptalent zoals Stanislas Lahaut, Peter De Cupere, Matthias De Wolf, Charif Benhelima, etc.

Poëzieparcours

Wandel langs het poëzieparcours ‘De tijd duurt maar een mensenleven lang’ aan de Damse vesten. Ontdek er het werk van de onvolprezen schrijver-dichter Remco Campert, die in dialoog gaat met de natuur.

Kortom, Stadsfestival Damme vormt een combinatie van beeldende kunst, fotografie, videokunst, filosofie, literatuur, natuur en poëzie. Het is een belevingsfestival.

Praktisch

14.09.2019 – 08.12.2019
Woensdag tot en met zondag van 11u tot 18u.
Onder de noemer ‘Winterzinnen’ zijn er tijdens het weekend en op feestdagen verschillende evenementen.

Bekijk hier de deelnemende kunstenaars.

Stichting IJsberg is een literaire organisatie, een werkplaats en een presentatieplatform, die boeiende en verfrissende activiteiten met taal en beeld als rode draad organiseert. De stichting stelt belevingsprojecten en presentaties op in haar gebouwen, bij partners of in de openbare ruimte. De Stichting toont een passie voor boeken en boekenmakers en wil dan ook altijd verhalen vertellen. Dat doen ze door het organiseren van exclusieve programma’s rond schrijvers, dichters en illustratoren, maar ook in de vorm van filmvertoningen, theatervoorstellingen, expo’s, lezingen, literaire diners, muziek, schrijf- en leesclubs of teken- en drukateliers.