Brussels Art Fair ‘BRAFA’: 60th edition

Vandaag, 24 januari, opent Brussels Art Fair, kortweg Brafa, in Tour & Taxis Brussel. 130 internationale exposanten met specialisaties in verschillende expertises zoals keramiek, sculpturen, tekeningen, hedendaagse kunst, fotografie, … stellen er pronkstukken uit hun galeries voor. Ik kon donderdagavond tijdens de nocturne reeds een kijkje gaan nemen en geef jullie hier een voorsmaakje van deze kunst- en antiekbeurs.

Naar aanleiding van de 60e editie van Brafa, werd een selectie van de werken van Belgische verzamelaars in de kijker geplaatst op de stand van de Koning Boudewijnstichting, “The Belgian Collector”.IMG_3620De stand van Bank Delen, hoofdpartner van de beurs, trok onmiddellijk mijn aandacht. Een combinatie van strakke, tijdloze kunst met vintage midcentury meubelen, volledig mijn ding!

IMG_3606

Andere hoogtepunten van mijn bezoek:

Galerie Jamar

IMG_3609
Jef Geys
IMG_3608
Marcel Broodthaers

 

 

Guy Pieters Gallery

IMG_3607
François Morellet
IMG_3621
Jan Fabre

 

IMG_3612
Gilbert & George
IMG_3605
Koen Vanmechelen

 

Jablonka Maruani Mercier Gallery

IMG_3619
Robert Mangold

 

Samuel Vanhoegaerden Gallery

IMG_3611
Alexander Calder
IMG_3610
Fred Eerdekens

 

Je kan dagelijks om 16.00 uur terecht in de BRAFA Lounge om te luisteren naar de  ‘Art Talks’. Dit jaar draait het thema rond ‘Behoud en overdracht van erfgoed’. Curators, experten, journalisten, etc. houden een voordracht over boeiende onderwerpen met betrekking tot kunst. Bekijk het volledige programma hier.

Je kan Brafa nog bezoeken tot en met 1 februari. Meer info: www.brafa.be.

 

Alle foto’s van W DISTRICT. Enkel gebruiken mits toestemming en vermelding.

 

Geef een reactie