6 collecties die je niet mag missen dit voorjaar bij IKEA

IKEA strikes again… and again! Dit voorjaar kregen we de ene topcollectie na de andere te zien. Zo was er bij de start van het jaar de alom verwachte 9e PS collectie, vervolgens kregen we de kleurrijke & zomerse collecties SOMMAR en JASSA te zien, maar toegegeven, de STOCKHOLM collectie heeft me helemaal van mijn IKEA stoel geblazen. Ook ASVIKTLIG, een collectie i.s.m. designcollectief 10-gruppen die op 7 mei verschijnt, is er eentje om u tegen te zeggen. Bovendien lanceerde het woonwarenhuis het IKEA ART EVENT 2017, dat dit jaar volledig in het teken van tekenkunst staat. Ik zet de voorjaarscollecties even op een rij.

 

IKEA PS 2017

In de PS collectie wordt steevast gemikt op een vooruitstrevende stijl. Onder het motto ‘Live it’ ontwierpen 17 designers wereldwijd objecten voor de onafhankelijken, zij die niet geloven in het sleep-eat-work-repeat ritme. Mijn favorieten uit de collectie zijn de 2-zitsbank, de draagbare led-spot en alu-opbergkast.

 

 

 

SOMMAR & JASSA

Let’s go outside! Style je balkon of terras met de bonte kleuren en motieven van de JASSA collectie, waarbij elk stuk met de hand gemaakt is en uit natuurlijke materialen vervaardigd werd. Ik hou van de etnische borden en schalen en deze rotan zitbank.

Met de SOMMAR lantaarns, kleurrijke kussens, picknickmanden creëer je instant een romantisch bohemian hoekje in je tuin of neem ze mee op verplaatsing voor een cosy picknick aan zee of in het park.

 

 

 

STOCKHOLM 2017

Als sinds 1984 is de STOCKHOLM collectie een vast begrip bij de keten. In de editie van 2017 ligt de nadruk op slow living. Er wordt teruggegrepen naar het authentieke en de ambacht, en dit met een rustgevende, Zweedse touch. Zo zien we vazen, schalen en karaffen die met de hand geblazen zijn en banken en kasten uit rotan en essenhout. Kortom, de collectie bestaat uit ene reeks duurzame kwaliteitsproducten met een huiselijke, stijlvolle uitstraling. Deze salontafel (die ik als bank zou gebruiken) uit rotan en massief grenen, de essenhouten kast, de handgeblazen blauwe vazen en de donkerblauwe 3-zit & poef, vind ik echt geweldig!

 

 

 

AVSIKTLIG

Vanaf 7 mei is de nieuwe collectie ASVIKTLIG beschikbaar. Deze wordt gekenmerkt door textiel en objecten met gedurfde motieven en felle kleuren. Ze werd gerealiseerd door heet Zweedse designercollectief 10-gruppen in samenwerking met drie jonge IKEA ontwerpers. In de prille jaren 1970 maakte 10-gruppen deel uit van het anti-establishment, een generatie die zich toen verzette tegen de geldende esthetische idealen. Het waren ontwerpers en kunstenaars uit Stockholm met hun eigen identiteit en stijl. Ze bewijzen met deze collectie dat je het verleden in ere kan houden en toch heel eigentijdse producten kan ontwerpen.

 

 

 

ART EVENT 2017

Na het ART EVENT van 2015 dat volledig in het teken stond van graffiti en dat van 2016 rond fotografie, wordt dit jaar speciale aandacht geschonken aan tekenkunst. Op die manier wenst IKEA originele en hedendaagse kunst voor iedereen betaalbaar te maken.

Ikea ART Event 2017 collectie kunst tekenkunst poster Hell'o

Tussen de 12 limited edition posters zit er eentje bij van het Brussels kunstenaarsduo Hell’O. De monsterlijke wezens van Jérôme Meynen en Antoine Detaille getuigen van een rijke verbeelding. Maar achter hun eigenzinnige illustraties schuilt een symboliek. Met deze tekening ‘We are one’ probeert het collectief hun individuele voorstellingen te vertalen en samen te smelten in één tekening, aldus Antoine.

 

 

 

 

 

70 thoughts on “6 collecties die je niet mag missen dit voorjaar bij IKEA

  1. Pingback: nike air max 1
  2. Pingback: adidas marathon
  3. Pingback: nike jordan museum
  4. Pingback: nike flyknit racer
  5. Pingback: superme case umber
  6. Pingback: kd trey 5 iii gray
  7. Pingback: lifeproof s8 case
  8. Pingback: chokers
  9. Pingback: car chargers

Geef een reactie